top of page
Пошук
Фото автораВІКТОРІЯ ВОЙКО

«Усьому є свій час і для кожної справи під небом є свій час»

Друге дихання міського служіння

Багато років лідери Меннонітських Братських церков Запоріжжя займалися питанням пошуку великого приміщення для проведення різних служінь у загальнодоступному та багатолюдному місці. Щорічні конференції для молоді та дорослих, християнські заходи, дитячі денні табори проходили у невеликих церковних приміщеннях, які мали обмежену кількість часу для проведення заходів. Деякі приміщення знаходилися у важкодоступних місцях, куди було непросто дістатись вдень. Це впливало не лише на відвідуваність служінь, але й на можливість запрошувати невіруючих людей, для яких важливе перше враження.


Восени 2021 року Бог відповів на молитви і відбулася купівля просторого приміщення неподалік обладміністрації та центральної площі міста. Незабаром розпочалися ремонтні роботи та підготовка до відкриття.


Через початок повномасштабного вторгнення російських військ на територію України приміщення не встигло набути бажаного вигляду, але знаходилося в стані готовності. Служителі з помісної менонітської братської церкви разом із лідерами «Школи без стін» та іншими братами та сестрами у Христі, об'єдналися та перетворили порожнє приміщення на центр гуманітарної допомоги для переселенців. Були завезені меблі та апаратура. Деякі кімнати перетворилися на офіси, інші – на кімнати видачі гуманітарної допомоги. У найбільшому залі почали проводити служіння для сімей, які вимушено залишили свої домівки.


Завдяки гарному розташуванню та співпраці з місцевою владою, Раймер центр став одним із найвідоміших християнських пунктів гуманітарної допомоги у місті, куди щодня звертається по 20-30 осіб.

У чому мета об'єднання?

Служителі, які залишилися в місті незважаючи на загрозу обстрілів, бачили сильну потребу у формуванні християнського центру, який докладатиме всіх зусиль для допомоги людям. Під «допомогою» вони мали на увазі не лише роздачу продовольства. У той час, коли навколо страждання і метушні люди більш відкриті до Бога. Ставлячи на перше місце мета Євангелії, менонітські служителі створили широкий майданчик для сіяння Божого слова. Перед роздачею продуктових наборів iCare, лідери «Школи без стін» звертаються до всіх із коротким словом, закликаючи до покаяння. Під час пошуку одягу чи взуття невіруючі слухають християнську музику. А охочі безкоштовно постригтися безпосередньо спілкуються із християнами, діляться історіями та внутрішніми переживаннями. Іноді невіруючі приходять до центру як волонтери і, перебуваючи цілий день у спілкуванні зі служителями, приєднуються до спільних молитов.

Живе спілкування розвиває віру

За три місяці війни, служителі в центрі Раймер побудували з багатьма переселенцями хороші довірчі відносини. Щоб підтримувати спілкування та ще більше зміцнювати їхню віру, лідери «Школи без стін» організовують щотижневі зустрічі з усіма бажаючими дізнаватися більше про Христа. Зустрічі відбуваються у вільному форматі. Діти співають пісні, розповідають свідчення. Обов'язковою складовою кожної зустрічі є читання Біблії, коротка проповідь та дискусія на цю тему. За останній місяць служителі порушували теми добра і зла: як людина може перемагати зло, чи можна зупинити зло силою, якщо так, то в яких випадках?


На ці зустрічі щодня запрошуються невіруючі люди, яким надається допомога в центрі Раймера. За останній місяць подібні дискусійні зустрічі відвідало понад 100 осіб, половина яких стали постійними учасниками.

Результати служіння

За весь час роботи Раймер центру за 100 днів війни (одного з 9 центрів допомоги, які наразі надають гуманітарну допомогу українцям), було надано допомогу 300 сім'ям, роздано 5 тисяч екземплярів християнської літератури та понад 100 тонн продовольства. Захід для дітей, який відбувся 1 червня, привернув увагу багатьох дітей та підлітків. Лідери ШБС зараз перебувають на стадії планування нового проекту та для них.


Завдяки цій роботі приміщення, про яке довгий час молилися християни, працює на благо всім запорожцям та переселенцям з інших областей. Служителі просять молитися за захист Запоріжжя, за 30 кілометрів від якого, зараз перебувають російські військові. Нехай Бог не допустить обстрілів та руйнувань. Нехай Бог зупинить цю війну.

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page